Death or Freedom - The Jericho Jailbreak

Den 18 februari 1944 susar arton brittiska Mosquitoplan fram pÄ lÄg höjd över Engelska kanalen. MÄlet för deras bomber Àr fÀngelset i Amiens i norra Frankrike. Innanför murarna sitter personer som Àr sÄ viktiga att de mÄste befrias till varje pris.

TITTA NU

Billy The Kid

Han var New Mexicos svar pÄ Robin Hood: En charmerande rebell, som talade för minoriteterna. Samtidigt var han en polismördare och en laglös. Ett vinnande leende och ett okuvligt hÀmndbegÀr gjorde Billy the Kid till den största legenden i Vilda VÀstern.

TITTA NU

AstroSpies

Den 1 maj 1960 skjuts ett amerikanskt spionflygplan ner över Sovjetunionen. Om USA ska kunna fortsÀtta övervaka ryska robotbaser krÀvs det nya metoder, och i största hemlighet vÀljs Ätta piloter ut till ett kosmiskt övervakningsprogram.

TITTA NU

The Bombing of Germany

För 75 Är sedan flög brittiska bombplan in över Hamburg och förvandlade staden till ett glödhett inferno. Totalt 45000 civila tyskar miste livet i Operation Gomorra, och det var lÄngtifrÄn sista gÄngen de allierade lÀt döden falla frÄn himlen.

TITTA NU

Pompeii - The Mystery of the People Frozen in Time

Vissa har fÄngats i dramatiska gipsavgjutningar, medan andra har reducerats till sprÀngda kranier. Varför Àr skillnaden pÄ offren i Pompeji och grannstaden Herculaneum sÄ stor? Svaret stÄr att finna dels under gipsets yta, dels djupt nere i Vesuvius.

TITTA NU

D-day 360

Med berĂ„tt mod offrade de allierade generalerna flera tusen unga soldater för att erövra Omaha Beach. Med hjĂ€lp av laserskannrar, datormodeller och ögonvittnesskildringar rekonstruerar forskarna nu ”sjĂ€lvmordsvĂ„gens” landstigning.

TITTA NU

The Last Battle of the Vikings

I 500 Är plundrar och plöjer vikingarna Skottland, tills den skotske kungen fÄr nog och inleder en etnisk rensning. Det Àr upplagt för vikingarnas sista slag.

TITTA NU

Secrets of Stonehenge

Vem byggde Stonehenge och varför? Förkolnade ben i glömda gropar sĂ€tter forskarna pĂ„ spĂ„ret av nya mystiska stencirklar – och stenĂ„ldersmĂ€nniskornas gĂ„tfulla resa in i dödsriket.

TITTA NU

Inside The Titanic

Ljuset flimrar, metallen jÀmrar sig och kallt vatten forsar ombord. Passagerarfartyget Titanic Àr i fÀrd med sina sista dödskramper. Följ med djupt ned i buken pÄ det sÄrade djuret och följ rekonstruktionen av historiens mest berömda fartygsförlisning.

TITTA NU

V2: Nazi Rocket

En plötsligt smÀll och hela kvarter Àr pulveriserade. För Hitler Àr V-2-raketen det perfekta sÀttet att sÀtta skrÀck i Londons invÄnare. För de allierade Àr V-2 nazitysk teknik som ska lyfta mÀnniskan in i en ny tidsÄlder.

TITTA NU

Decoding Neanderthals

De betraktades som en Ă„tervĂ€ndsgrĂ€nd pĂ„ mĂ€nniskans stamtrĂ€d. Enkla, primitiva och dumma. Neandertalarna var emellertid mycket mer Ă€n grymtande muskelknippen – de uppfann smink, skĂ€rredskap och vĂ€rldens Ă€ldsta kĂ€nda syntetiska material.

TITTA NU

PQ17 - An Arctic Convoy Disaster

Under andra vÀrldskriget trotsade tusentals sjömÀn hotet frÄn isande stormar och tyska ubÄtsanfall för att leverera materiel till östfronten. För konvojen PQ 17 slutade fÀrden genom Nordatlanten i en mardröm av ödesdigra beslut.

TITTA NU

Countdown to a Catastrophe - Storms

Orkaner hör till jordens mest destruktiva fenomen och varje Är krÀver de mÀngder av mÀnniskoliv och orsakar skador för flera miljarder kronor. Nu har forskarna upptÀckt att orkaner kan utlösa ett Ànnu dödligare naturfenomen.

TITTA NU

Deadliest Volcanoes

I strÀvan efter att kunna förutsÀga vulkanutbrott anvÀnder forskarna nya metoder. GPS-signaler, UV-kameror och potenta partiklar frÄn rymden avslöjar vulkanernas inre, medan vulkanjÀgare firar sig ner till kokande lavasjöar.

TITTA NU